Eksterne Møder

Eksternt Møde ?

Dato: 19. marts 2011

Arrangør: Fælles

Sted: A.O.C.

Menu ?

Eksternt møde 6

Dato: 8. juli 2009

Arrangør: Fælles

Sted: Mielcke og Hurtigkarl

MAKREL

Brændt under skindet, suppe af ærter og japansk wasabi, pocheret vagtelæg, radisesorbet og gelé på blodgrape .

2008 ALTO ADIGE, Weingut Köfererhof, Italien Kerner. 

ØKOLOGISK LAKS

“fra Shetlandsøerne” Hyldeblomstvinaigrette, lune beder, stikkelsbær og æble, samt krydderurteolie, rogn og blomkål.

2006 ANJOU, Rene's Chard., Domaine Mosse, Loire Chardonnay.

DANSK HUMMER

Hummerhale og morkler macereret i hummerolie, bisque på røgede hummerhoveder, samt pocheret hummerklo. Hertil confiterede friske hvidløg, nye hindbær og ribsgelé.

2005 SAUMUR, Domaine du Collier, Loire Chenin blanc.

BLÆKSPRUTTE

Med fyld af lammebrisler. Pilaf af sorte ris fra Vénéré, strandurter og Lardo di Colonnata.

2007 PALETTE Rosé, Ch. Simone Grenache noir, Mourvedre, Cinsault m. m.

DUROC PATTEGRIS

Sommerens grøntsager og stegt ryg af pattegris, sprængt bryst serveret som terrin med confit af bov, trøfler og foie gras. Consommé tilsat havens krydderurter og serveret med de sidste asparges.

2007 Chassagne-Montrachet, Vieilles Vignes, Bruno Colin, Pinot noir. 

JORDBÆRBED

SAUMUR, Zéro Pointé, Ze Bulle, La Tour Grise, Cabernet Franc.

BÅL

2007 RHEINGAU, George Breuer, Riesling Auslese. 

SKOVBUND

1959 RIVESALTES, Domaine Marcel-Vila, Grenache noir.

Kaffe og Cognac med petifurs

Eksternt møde 5

Dato: 28. oktober 2006

Arrangør: Fælles

Sted: MR Restaurant

Menuen som var på hjemmesiden plus hvad der blev nedfældet (en anelse ulæseligt) umiddelbart efter på Det Hvide Lam.

Vinmenuen er ikke helt klar, men bl.a. en roséchampagne, en champagne, en Montrachet, en Sherry, og en rødvin dyrket efter astrologiske principper!  

Appetizer: Bagt Kartoffel, serveret som "spejlæg", blomme lavet på skrællen.

Kylling - Østers - Pære - Lime - Valnødder

Hjertemuslinger - agurk - spanske mandler

Kammuslinger - gulerod - kokos - hyben

Oksekød - sprøde løg - kaviar

Havtaske - græskar - merian

Kalvebrisler - blæksprutter - peberfrugt - sherry - chorizo

Saltbagt rødbede -  gedeost - svesker - lakrids

Duehjerter - svampe - Karl Johan Mayo

Duebryst -  confiteret duelår - perleløg - løgringe - purløg

Oste: Comté - askeost - smørbrie? -  rødkit-monster? - blåskimmel

Præ-præ-dessert: hindbærsorbet m. crumble

Præ-dessert: æblesorbet - saltet yoghurt - sukkerroesirup

Dessert: Noget med noget sagogrød 

Eksternt møde 4

Dato: 22. februar 2005

Arrangør: Fælles

Sted: Det Gastronomiske Akademis 40 års jubilæum, Øksnehallen

Eksternt møde 3

Dato: 18. januar 2005

Arrangør: Allan

Sted: Help Asia Nu, på The Paul

Her er menuen i store træk:

SUSHI AF JENS RAHBEK & STICKS AF PER THØSTESEN – KETCHUP SUZANNE JØRGENSEN/BIRGITTE GRUE – BT  CAVIARE AF JAKOB DE NEERGAARD – SØLLERØD KRO JAN RESTORFF – SØLLERØD KRO HUMMER AF BO BECH – PAUSTIAN ADAM PRICE – POLITIKEN KAMMUSLING AF RENÉ REDZEPI/CLAUS MEYER – NOMA OLE TROELSØ – BØRSEN TORSK AF THOMAS RODE ANDERSEN/THOMAS HERMAN PEDERSEN – KONG HANS SVEND RASMUSSEN – BERLINGSKE TIDENDE FASAN AF THOMAS PASFALL – MUNKEBO KRO NEILS LILLELUND – JP LAM AF PAUL CUNNINGHAM & CO. – THE PAUL/METTE MARTINUSSEN HENRIK YDE-ANDERSEN – THE PAUL VANILLE AF MIKKEL MAARBJERG/JENS VESTERGAARD – ENSEMBLE JESPER UHRUP JENSEN - EUROMAN APPELSIN KOKOS AF MARKUS GRIGO DESSERTER HELLE BRØNNUM CARLSEN - POLITIKEN CHOKOLADER AF MORTEN HEIBERG’S DESSERTCIRKUS

Eksternt møde 2

Dato: 8. november 2003

Arrangør: Fælles

Sted: Restaurant Ensemble

En østers......lidt som en klassisk vinaigrette?

Østerscreme og sprød boghvede

- Muscadet Sèvre et Maine 'Sur Lie' Expression de Granit, Domaine d l'Écu 2001.

Torskeryg med endivie og bitter grape.

Saltet foie gras

- Champagne, Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru, Cuvée Vintage, Launois Père et Fils 1996.

Stegt hummer med artiskok og kastanje

- Puligny-Montrachet, Domaine Leflaive 2001.

Dansk fasanbryst med fattigmandsasparges

Dobbelfløde og nougatine med peber

- Chambolle-Musigny, 1er Cru, Domaine Berthau 2000.

Hel braiseret kalveskank!

Sauce med Madeira, persillesalat og kartoffelmos

Pocheret marv

- Saint-Julien, Château Léoville Poyferré 2ème Cru Classé 1999.

Fem franske oste: brie, rødkit brie, camembert, comté, blåskimmel fra Pays Basque.

- ??? fransk hvidvin

Lun banankage "fondant". Sorbet af karamel, syltet mango og ingefær.

- Barsac, Château Piada 1989.

Eksternt møde 1

Dato: 22. november 2002

Arrangør: Fælles

Sted: Babette

Artiskoksalat med krabbekød og knoldgaldetand, sølvbede og rød piment.

- 2001 Valminor, Rias Baixia, Spanien.

Østers-persillesuppe á la Babette. 

- 1997 Muscadet sur lie Domaine Chiron, Loire.

Gratineret, bagt helleflynder med gratineret peberrod. 

Fumé monteret med senneps/estragon-smør. 

Stegte Cox Orange æbler 

- 1999 Gewurtztraminer Domaine Ruhlmann, Alsace

Stegt vild gås med arabica sauce, rillettes af lårkød, svampe og syltet kvæde. Hertil kart offel kokette. 

- 1994 Mount Hurtle Shiraz, South Eastern Australia

Oste?

Chokolade-risotto med rødvinspocheret pære og pæresorbet. 

Pære clafoutis og chokolade sorbet 

- 1999 Rasteau Domaine Bressy-Masson, Cotes du Rhone Villages.